Inlägg


Kvalitetpassen
Postat: 2016-04-07 21:47:04
 

Kvalitetspassen med klubben är verkligen värda sitt namn. Bra variation och pass  som man inte presterar lika bra på egen hand.

Tisdagens pass var 16*500 meter i jordbrodalen, ett pass som är lika jobbigt som det låter, men i tisdags så fanns det möjlighet att hänga efter BG på andra varvet som i stället skulle köra 4 st 1000 meter Vi var ett stort gäng som körde passet och tror alla nappade på 4*1000 m. Hade bra flyt på på halvorna och framför alla sista tusingarna kändes riktigt bra. 

Idag var det dröm 5000 meter på heden. En kväll som idag så är det skönt att träna i grupp, vind, småkallt och inget direkt vårväder på Heden ikväll. Ikväll var det mycket fokus på varvtider och varvräkning för nu skulle man skulle hitta farten som ger en sin drömtid på 5000 meter  (12.5 varv) med "hjälp" av sina 2-3 minutsvilor. Hörde på uppvärmningen att det fanns olika sätt att ha koll på det man skall ha koll. Har en drömtid på 16:59, gick ut på "rygg" på dom första varven och första vilan kom efter 5 varv, strax efter vilan så fick jag springa ensam och det var jämna varv och mina två andra pauser behövdes innan jag kom in i målet. Stannade klockan på 21:12 och efter nån minut samtal med Noss som var efter lite under passet så kom vi fram till att jag sprang ett extravarv.. lite svårt med räkningen tydligen=) Räknar man fel så kan man inte få sin exakta tid men min drömtid på 16:59 är ju ända helt tokigt. Småfrusen nerjogg och sen hem och nöjd med passet trots att matematiken inte var på topp idag.

Skön känsla efter passen i veckan och positivt överraskad att det känslan är bra efter söndagens Berlinrunda. Nu är det vila till söndag och Ystad.

Vi ses!

Kommentarer (0)
Kommentera:
Namn:
Din kommentar: