Inlägg


43.34, 42.16, 41.05, 39.52...
Postat: 30/10/2013 10:18:27 am
 

...är resultatet av noga förberedelser inför 10 km lopp med rödbetsjuice och bra liniment för vaderna? Nej, den utvecklingen för min del på 10 km lopp under 2013 maj till oktober får tillskrivas all kvalitativ träning med IS Göta och all inspiration och goda råd och tips från nya löparkompisar. 

Jag heter Andreas Berner och är 40 år och är bosatt mellan Allerum och Svedberga, vid Allerums Golfbana, norr om Helsingborg. Här bor jag med fru och två barn 5 och 8 år gamla. Född i Göteborg, uppväxt i Kalmar, bosatt 7 år i Halmstad och de senaste 13 åren i den skånska myllan. Jag arbetar som försäljningschef på BCC AB i Landskrona. Vi är tillverkare och leverantörer av system och koncept för att odla ny skog och är aktiva internationellt. Det senare innebär en hel del resande vilket emellanåt kan ställa till det inte bara i familjelivet men också för ens egna upplägg och regelbundenhet när det gäller träningen. Jag får ursäkta min sega start i bloggandet denna vecka. Skulle bloggat om två veckor men är då i Irkutsk i Sibirien och är osäker på uppkopplingen där och fick då bytt till mig denna vecka vilket jag idag fick så trevligt påpekat av vår ordförande.

I våras anmälde jag mig till en löpcamp på Filborna Arena och ett av inslagen den dagen var en inspirerande och motiverande föreläsning av BG. Någonstans där under den 1 1/2 timmen började min "nya löparkarriär". Har arbetat i Försvarsmakten tidigare och under den tiden var löpträning ett givet inslag i såväl arbete som fritid. Men väl på skrivbordsstolen i det civila livet och med små barn och husbygge med mera så övergick tyvärr träningen till någon form av oregelbunden motionssyssla med ett Göteborgsvarv på 1.44 som bäst.

Dottern tränar med IS Göta på söndagar, för övrigt en riktigt bra träning för barnen och ett oerhört engagemang från ungdomstränarna och ledarna! Ni gör ett riktigt bra jobb och håller träningen på en perfekt nivå där barnen utvecklas! Mycket uppskattat! Med denna kontakt med IS Göta och med BG' s föreläsning fanns det bara ett alternativ, att själv testa och börja springa med mer erfarna löpare. Första passet i våras var minutintervaller i Pålsjö och med draghjälp från Marcus Bällgren blev det faktiskt en positiv upplevelse. Sedan började jag ifrågasätta min medverkan efter 4 x 1500 m backe och 90/30 pass men höll i och där befinner jag mig idag. Nu dryga sex månaders löpning och träning tillsammans med Göta och visst har det givit de där resultaten jag någonstans hoppades på. För övrigt, BG tittade på mig under den där tillställningen på Filborna och undrade vilka mål jag hade? Då var Springtime stundande och jag klämde ur mig att under 45 min på den tävlingen nog skulle fungera... Hade aldrig sprungit det loppet förut. Han frågade hur gammal jag var? Svarade att jag precis fyllt 40! Svaret dröjde inte och han sa' under 40 när du är 40 tycker jag är ett rimligt mål! Jag slog ifrån mig det där och gick vidare och tänkte att 41 - 42 på 10 km och en någorlunda platt sträckning skulle kunna gå. Träningen intensifierades och Springtime sprang jag på 43.34, Änglamilen på 42.16, Prinsens Minne i Halmstad 10 km på 41.05 och så kom då sub40 på DM 10 km landsväg i Ystad den 6 oktober, 39.52 och han fick rätt den där långe mannen... Hur gick det till? 

Idag ledig och nu skall jag iväg på Höstlovsaktiviteter med barnen och skriver ikväll mer om denna veckas träning.

Ha' det till dess!   





Kommentarer (0)




Kommentera:
Namn:
Din kommentar: