Inlägg


Veckans träning
Postat: 30/10/2013 10:53:06 pm
 

Veckans träning de senaste fem månaderna har landat på ca 50 - 60 km i veckan. Ibland mer och ibland mindre, främst beroende på mitt reschema. Detta fördelat på två kvalitetspass, två distanspass och någon morgonjogg. Ett par gånger i månaden blir det även långpass. De veckor jag är på plats i Helsingborg försöker jag vara med på Götapassen i så stor utsträckning som möjligt och främst tisdagspassen. Missade dock igår eftersom jag var tvungen att vara kvar på kontoret och sedan lovat dottern att följa med på höstlovsaktivitet.

Kompenserade detta med att ge mig till Pålsjö klockan 20.30 för 12 - 13 km löpning. Väl parkerad konstaterade jag och fler med mig att stormen resulterat i ett strömlöst elljusspår. Med min nya pannlampa gav jag mig iväg norrut på delar av 10 km spåret. Även om man röjt upp en hel del blev det visst inslag av trail på sina ställen. Fortsatte ut till Sofiero och vidare till Laröd och sedan tillbaka ner för Tinkarpsbacken längs kusten till Norra Hamnen, vände och sprang via Gröningen och backen upp vid Pålsjö Mölla tillbaka till parkeringen i Pålsjö. En behaglig runda i 11 graders värme på dryga 12 km i 4.45 tempo.

Idag faktiskt ledig och spenderade förmiddagen med barnen på en av kommunens höstlovsaktiviteter. På eftermiddagen var de hos kompisar och jag passade då på att träna. Normalt och om jag är hemma på en onsdag brukar jag köra Body Pump på Filborna kl. 20 men funkade inte ikväll. Blev istället ett eftermiddagspass hemmavid längs grusvägarna i ett fantastiskt vackert höstväder. Har en uppmätt 10 km sträckning som jag brukar använda för morgonjogg eller fartlek. Ingen vacker eller upplyftande runda men den tjänar sitt syfte. Sträckning från hemmet på grusväg mellan åkrarna ut till Jonstorpsvägen, kortare sträcka norrut på Jonstorpsvägen och sedan väster ut till Torshult och mot Djuramossa. Vänder och har då avverkat 5 km och har samma sträcka tillbaka. Idag blev det efter uppvärmning 10 km med fartlek som jag brukar lägga upp med en minuts lugnare jogg och sedan två minuter i ett högre tempo närmare mitt 10 km tempo. Rejäl motvind på mina första fem kilometer men detta blev en fartökande medvind på min sista halva istället. Därför något ojämn fart sett över hela passet. Landade in på ett genomsnittstempo på 4.20 per km.

Imorgon, om inget oförutsett händer, så blir det träning med Göta kl. 17.30. Upplägg, 2 x 5 km. Nytt pass för mig... Ännu har inte vinterträningen tagit vid, eller?





Kommentarer (2)

Tack! Skönt att du säger viloveckor :) Har planerat att i ett senare blogginlägg denna vecka berätta om målsättningar för 2014 men nu har du satt ordentlig press...
Postat av: Andreas Berner, 31/10/2013 11:43:09 am

Det är inte vinter ännu :-) Först viloveckor sedan jäklar så är det fokus, 37:30 2014 för dig! Kul att följa din löpning ..
Postat av: BGN, 31/10/2013 5:56:34 am


Kommentera:
Namn:
Din kommentar: