Inlägg


2 x 5 km
Postat: 31/10/2013 9:30:07 pm
 

Hemma och inne i stugvärmen med sprakandet från kaminen. Regn och rusk ute men regnet började faktiskt först efter avslutat pass idag! Vi var tio tappra själar som slöt upp kl. 17.30 vid GT. Nja, en kom kl. 17.31 om sanningen skall fram!

Dryga 4 km uppvärmning på så gott som hela Arenavarvet och därefter blev jag varse att 2 x 5 km på Arenavarvet innebar att vi skulle springa på vår 10 km fart delat på två plus 1 minut! 3 min vila mellan varven. För mig skulle detta innebära ett 5 km varv på 21 minuter tänkte jag. Första varvet kändes helt ok och landade in på 20.42. Andra varvet hamnade på 21.05 och tappade motivationen och orken i benen de sista 2 km där i ensamheten och mörkret längs Fredriksdals ytterkanter. Tyvärr, det är det där med huvudet...

Jag gillade detta passet, första gången för mig men ett bra pass att ha som ett litet test för formen och farten på en distans på 10 km.

Nu en del "måste" jobb bakom datorn och sedan ett försök till tidig sänggång. Inför den här bloggveckan läste jag igenom allas blogginlägg jag tidigare inte läst, främst de från i våras och årets första månader och det är otroligt vad många kloka ord, tips, idéer och förslag på träningsupplägg som finns nedteckant! Det var det där med vikten av ordentligt sömn som Magnus Eriksson skrev om. Såklart en självklarhet och bara sunt förnuft men tyvärr något som jag ofta slarvar med och det blir lätt sena kvällar och tidiga morgnar. Därför, tidigt i säng ikväll!





Kommentarer (0)




Kommentera:
Namn:
Din kommentar: