Inlägg


En fantastisk fredag
Postat: 01/11/2013 9:42:35 pm
 

Vilken dag detta blev!

Började med morgonjogg vilket har blivit något av en tradition på fredagar. Idag blev det med sällskap från Skånegatan vilket jag har försökt få till sedan i somras om jag inte behöver lämna barn vid skolbussen eller på förskola eller om jag är ute och reser. Om jag är ute och reser försöker jag i alla fall någon dag springa innan dagens program tar vid och tycker det är riktigt skönt att få komma igång före frukost.

Väl hemma idag blev det rejäl frukost eftersom jag var ledig för att fira höstlov tillsammans med familjen. I annat fall kör jag till kontoret i Landskrona och duschar och äter frukost där innan fredagens arbetsdag tar vid. Efter frukost körde vi till Halmstad och Äventyrsbadet och hade en lekfull halvdag innan lunch med Kinamat. Kom hem på eftermiddagen och under senare delen av eftermiddagen tog jag ett par timmar för att förhoppningsvis snart färdigställa nya uthuset vi snickrat på sedan i augusti. Det återstår en del småjobb och får stå inomhus med värmefläkt och måla lockläkt och annat nu när det blivit lägre temperaturer.

Många som bloggat har varit inne på varför hon/han springer. Varför springer då jag? Ja, det övergripande syftet är välbefinnande och motion men väl ute med skorna på drivs jag av att förbättra mig själv. Få det att kännas lättare/enklare, kunna gå fortare, bli längre pass utan att slita sönder kroppen för det... Jag har ingen idrottsbakgrund med fina meriter och pallplatser staplade på varandra men har tränat till och från sedan  10 års åldern i alla fall. En del olika idrotter men som landade i löpning och styrketräning men ej bundet till någon förening eller klubb. 

Efter militärtjänstgöring och väl inne i Försvarsmakten under utbildning till Officer tog träningen mer fart och det här med tävlandet kom in mer på allvar. Olika distanser, med och utan utrustning, hinderbana, terrängbana m.m. Något som jag har saknat sedan jag gick ut genom grindarna och blev civil år 2000. Därefter blev löpningen och styrketräningen ett sätt att hålla igång kroppen och få motion men tappade rytmen och känslan när vi byggde hus, fick barn och resandet i jobbet blev mer och mer omfattande. Gjorde ett försök till "comeback" hösten/vintern 2011 men trampade snett på en rot i Pålsjö en mörk kväll den 27 december och slet av tre ligament på fotens yttersida så rehab och utebliven löpning under ett antal månader och kände av det där ett helt år. Så i våras hade jag kommit igång själv och hittat någorlunda flyt och regelbundenhet och fick med löparskorna på tjänsteresor och prioriterade träningspassen och där i det skedet kom kontakten med IS Göta som jag skrev om i första inlägget. Upplägg, träning m.m. passar mig riktigt bra och jag kan känna igen mig i den stimulerande kvalitativa träning som jag hade i Försvaret. En häftig känsla är att komma ner i tider som 40-åring som man hade som 25-åring. Men med skillnaden att återhämtningen nu tar längre tid och man i större utsträckning får ha ett upplägg som underhåller och förebygger skador.

Imorgon bär det av upp i de Halländska skogarna för lite fiske, friluftsliv och fyrhjulskörning. Imorgon träningsfritt men skorna packas med för ett distanspass på söndag! Blir tyvärr inget styrkepass denna veckan men det skall det bli ändring på nu när vi går in i vintersäsongen!  





Kommentarer (0)




Kommentera:
Namn:
Din kommentar: