Inlägg


Halländsk skog och nya mål
Postat: 03/11/2013 4:53:26 pm
 
En helg med stugliv i Halländsk skog och batterierna är laddade för en ny vecka!  Ett skönt 15 km distanspass i sällskap av en kompis och kollega längs skogsbilsvägar i kuperad terräng i förmiddags och därefter hemmagrillade hamburgare. Blev en bra träningsvecka även om ett styrkepass uteblev men det får komma nu när vintern tar vid. När det gäller löpningen blev det mer eller mindre enligt plan och någon kilometer över genomsnittsveckan kanske. Nu i Halmstad och senare ikväll blir det Lars Winnerbäck konsert i Halmstad Arena.

Det närmar sig vinter och jag hoppas på en bra vinterträning för att kunna möta nya mål 2014.  Lyckades uppnå mitt enda mål denna säsong och nöjd med detta då jag kom igång sent med den mer kvalitativa träningen. Nu är förutsättningarna bättre och jag får en full säsong att se fram emot. Skall bli kul och längtar redan! Berlin Halvmarathon i slutet på mars med Göta och skall försöka gå under 1.30 för första gången på distansen. Skall satsa på att göra bättre tider på halvmaran och har även med Göteborgsvarvet och Prinsens Minne i Halmstad i kalendern så halvmaror också i maj och augusti. Sedan dags för mitt första maraton och detta till på köpet på hemmaplan i Helsingborg i september. Har svårt att sätta ett realistiskt och klart mål då jag aldrig sprungit distansen tidigare. Blir det en positiv upplevelse skall jag sätta upp nya mål för kommande år och ta mig an maror på andra platser också. Om det blir ett misslyckande den 13 september och min kriopp sviker mig får jag stänga den dörren och inse att det kanske inte är något för mig alternativt hitta annat träningsupplägg. Där finns även en hel del trevliga 10 km lopp att se fram emot under 2014 och jag är i fasen i min löpning där PB fortfarande är möjligt nog både en och två gånger förhoppningsvis. Skall i alla fall ner mot 38.45 - 38.30 på milen även om någon herre kommenterade snabbare tid än så...

Nu stundar någon lugnare vecka framöver och är på hemmaplan men därefter intensiv resperiod med först en resa till Sibirien och kort därefter till Sydamerika så det blir vinter - vinterträning på riktigt först och sedan 10 - 12 dagar i tropiskt klimat och klimat motsvarande svensk sommarvärme när två länder på kontinenten skall hinnas med. Väl hemma i adventstid får den riktiga vinterträningen med mer styrka ta vid.

Lämnar över till nästa veckas bloggare och vill passa på att tacka alla trevliga och inspirerande nya kontakter och löparkompisar för för mig denna första säsong i IS Göta!




Kommentarer (0)




Kommentera:
Namn:
Din kommentar: