Inlägg


Bra förutsättningar
Postat: 11/03/2014 11:12:01 pm
 
Vilken "vårkväll" vi fick uppleva i kväll snart halvvägs in i mars! Inte riktigt samma förutsättningar som vid denna tiden förra året! Pratade med en lantbrukare här ute där jag bor och han påstod att det inte varit så här varmt så tidigt på 40 år enligt hans egna anteckningar. Alltså sedan jag föddes. Vad bra att jag valde just detta året att göra min comeback i löparspåret! Bra förutsättningar har jag alltid hört elitidrottare prata om, viktigt att ha bra förutsättningar!

Visst var det bra förutsättningar i kväll vid 17.30 när vi samlades för Götaträning! Ett stort härligt gäng där många var taggade att få upp farten inför seedningsloppet på söndag eller slipa på formen inför Berlin. 3 000, 2 000, 1 000 m i Pålsjö stod på programmet, alltså tre längre intervaller totalt tre varv på elljusspåret. 1 1/2 - 2 min vila mellan. Eftersom förutsättningarna var goda och jag kände mig laddad och inspirerad efter en god känsla den senaste veckan - veckorna så bestämde jag mig för att försöka hänga på tätfigurerna i klubben så gott det gick. Jag är väldigt nöjd och förutsättningarna med snabba klubbkamrater runtomkring en som drar, jagar och peppar ger ännu mer inspiration. Jag fick en totaltid på 20:38 (10:16, 6:55, 3:27) på de något "korta" 6 km. Riktigt, riktigt nöjd och känns bra att få en sådan genomkörare nu tidigt i veckan inför söndagens lopp över 10 km! 

Min målsättning på distansen 10 km för 2014 var när vi gick in i året 37:59 men jag har justerat den till 37:29 för att sätta lite mer press och för att jag själv verkligen tror att jag klarar det. Ursprungliga planen var att detta skulle komma i Trelleborg den 30 augusti men nu går jag för att klara detta redan på söndag, låt se om det håller. Mitt nuvarande officiella nutida PB på 10 km är från i höstas när jag gjorde 39.52 i Ystad. Det riktiga fokus just nu ligger dock ytterligare en vecka bort i tiden, Berlin halvmaraton, där jag verkligen vill göra en för mig bra tid på den längre distansen som jag förra året inte var tränad för.

De negativa började idag tala om dåligt väder, storm och regn på söndag... Jag kommer inte att bry mig om väder och vind när jag står på startlinjen på söndag, jag kan nämligen bara påverka min egen prestation, inte hur vädret eller annat är. För mig är det bra förutsättningar just nu och jag hoppas ta tillvara på det!




Kommentarer (0)




Kommentera:
Namn:
Din kommentar: