Inlägg


En av de nya tjejerna tar över!
Postat: 09/03/2015 12:56:45 am
 

Då var det dags för mig att ta över bloggen under en vecka! 

För er som inte har träffat mig innan är det jag som är Annelie, ganska ny i IS göta och stortrivs och undrar i stilla sinne varför jag inte började springa för klubb tidigare. Sprungit har jag gjort länge, mer eller mindre varierat med annan träning, men det var först under 2013 som jag började träna betydligt mer inriktat mot löpning. Nu under 2015 ligger ännu mer fokus på löpträningen, särskilt på fartträning, och jag hoppas att resultaten kommer därefter. Framförallt hoppas jag att jag får bukt med de tävlingsnerver som slår till så fort jag börjar ladda inför ett lopp så att jag kan fokusera mer på att springa än att försöka undvika panikångest och hjärtinfarkt så fort jag ställer mig på startlinjen...  


Vad ska man mer berätta om "veckans bloggare"? Än så länge är jag 22 år gammal (närmar mig 23... tycker att jag borde räknas som 20) och pluggar juridik i Lund. På fritiden tränar jag givetvis så mycket det bara går och jag har sådan tur att jag har världens bästa jobb - instruktör på Nordic Wellness i ramlösa. Där kör jag 4 pass/vecka (om inte mer), vilket utgör ett grymt komplement och till löpträningen! Dessutom är det fantastiskt roligt, att köra pass är nästan lika roligt som att springa och fungerar som ett mentalt balsam åt mig när jag stressar upp mig över studier och annat som sker i livet... Utöver det spenderar jag ett antal timmar/vecka på hästryggen och är lycklig ägare till en fyrbent och tio gånger så stor version av mig själv. 

Diverse arkivbilder från temapass på gymmet - har ni inte provat gruppträning som komplement till löpningen så passa på under olika "specialpass" - har ni riktig tur kommer instruktören gående på 13 cm höga klackar, med rosa hår eller utklädd på annat vis! 


Vad bloggen kommer handla om den här veckan återstår att se, jag har planerat en lite lugnare vecka (ok, försök till... går oftast sådär!) med tanke på att jag har många tuffa veckor i benen och det vankas 10 km-lopp på söndag (HJÄLP, redan illamående av nervositet). Ni lär få följa några löppass, ni kommer garanterat få läsa lite om "Alternativ träning" i form av spinning, indoorwalking, tabata och andra pass jag kör på gymmet. Förhoppningsvis får ni med er något roligt att variera löpningen med (annat än crosstrainern, det är allt annat än kul!)  - oroa er inte, jag håller mitt löfte och visar inte upp några "superhopp" för BG. Möjligen får ni även en liten glimt av en ibland hysterisk vardag då träningen pressas in mellan tuffa studier, hästhoppning och allt övrigt en snart 23-åring måste hinna med i livet. 


För tillfället ligger jag smått utslagen i soffan. Denna söndag gick vasaloppet av stapeln, vilket jag egentligen skiter fullkomligt i - det är dock en god ursäkt till att genomföra den traditionella "vasaloppsträningen". Morgonen inleddes kl 07.40 på löpbandet, då en halvmara avverkades. Inledningsvis i lugnt tempo (jag har trots allt några veckor med dubbelpass i princip varje dag i benen) men eftersom benen var fräscha tryckte jag på istället och knatade in 21,1 km med tiden 1.32.04. Därefter 30 minuter i crosstrainern,  ett indoorwalkingpass och ett spinningpass som instruerades i en mindre sval outfit (se bilden nedan - hädanefter klagar vi aldrig på svett eller värme under träning!) och till sist några km nedjogg och avslutande minutrar i crosstrainern. Det återstår att se hur benen mår imorgon, då jag i vanlig ordning ska ha två pass på gymmet.... Löpning tror jag får vänta till tisdag! 



 Fullt ös medvetslös, nu får vi in i vecka 11! 






Kommentarer (0)




Kommentera:
Namn:
Din kommentar: