Inlägg


Underbar löpning!
Postat: 10/03/2015 8:40:59 pm
 

Redan förra veckan, då jag visste vilken mega-tränings-helg som väntade, bestämde jag mig för att inte vara med på dagens crosspass. Trist eftersom det är ett så sjukt bra pass som jag verkligen inte, under några omständigheter, vill missa. Ibland får man dock försöka tänka lite klokt och vet man med sig att man kommer ha otroligt många tuffa träningstimmar i benen, flera pass under veckan som kommer och ett 10 km-lopp på söndagen är det inte riktigt klokt att vara med på ett sådant pass som crosspasset. I vart fall inte om man vill ge 100%, vilket jag vill kunna göra när jag är med. Med andra ord; ett trist beslut och jag fick trösta mig bäst jag kunde med annan träning. 


På lunchen idag knallade jag ner till friskis och ställde mig i crosstrainern, en timmes tråkande var planerat och det gick överraskande fort. Idag var det t.om. lite skönt att stå där och känna hur kroppen försiktigt mjukades upp efter all träning.


Efter en träning med hästen, som står på pålsjö gård, bestämde jag mig för att unna mig 15 km löpning med utgångspunkt från pålsjö. Mina föräldrar bor nästan precis vid pålsjö slott så det var smidigt att cykla inom där och byta om. Rundan gick genom pålsjö skog, landborgen, längs havet och ut mot hittarp. Fantastiskt fin runda och det fina värdet gör ju sitt till! Trots tröttheten flöt benen på bra och jag njöt av varje steg jag sprang.

Mot slutet gav jag mig på några tempoökningar, mest för att få ett hum om hur kroppen känns, och det kändes helt okej. Trots att jag känner mig trött känns det som att jag har kroppen med mig. Om kroppen har hämtat sig till söndag (gör den inte det kommer jag svära högt över vasaloppsträningen) och om jag kan hålla huvudet kallt och kontrollera tävlingsnerverna finns det hopp om ett bra lopp på söndag!

 

Denna runda är så fantastiskt fin!


Förresten innehåller rundan en GRYM backe.  Om den lämpar sig för ett crosspass får nog BG avgöra... Det är hatkärlek från början till slut! Bilden nedan är tagen ungefär halvvägs upp, toppen ser ni vid bakre träden. Lägger ni till några intervaller i sanden (det hoppade jag givetvis över idag haha) innan så kan ni vara glada om ni ens kan sitta upprätt när ni kommit upp ;) 







Kommentarer (0)




Kommentera:
Namn:
Din kommentar: