Inlägg


Fredag - två dagar kvar!
Postat: 13/03/2015 8:24:14 am
 

Fredag... två dagar till loppet - hjälp! 


Gårdagens 90/30 kändes bra! Tur det, för om jag hade haft en riktigt tung löpardag hade det varit väldigt jobbigt att ens tänka på söndag. Kroppen kändes okej, fortfarande lite matt men jag hoppas att det släpper under helgen. Jag sprang några extra kilometrar hem och placerade sedan kroppen i en crosstrainer på friskis, 40 minuter avverkades.  


Dagens plan är att jag relativ snart ska ut och springa ett 60-75 minuter långt lätt pass med lite fartökningar, köra ett pass i crosstrainern på hyfsat lätt motstånd och sedan inte träna mer idag (mer än att rida såklart). Jag har väldigt mycket plugg att ta hand om så resten av dagen kommer spenderas med näsan i böckerna och framför macbooken innan jag åker till stallet och förbereder för morgondagens tävling.  


Imorgon är jag på tävling i Ängelholm från tidig morgon och jag har medvetet lovat att bli kvar efter mina starter och hjälpa en kompis som startar på eftermiddagen. Detta är perfekt och ett medvetet val, för då är jag uppbokad, skingrar tankarna och har inte möjlighet att göra annat än att vila benen från träning. Även kvällen är uppbokad så det känns bra.  


Igår började jag dock fundera över om det inte är meningen att jag ska komma till start imorgon, eller om jag helt enkelt ska råka ut för så många tillbud att jag kommer stå på startlinjen och vara otroligt tacksam över att ens stå komma till start. 

Jag är tyvärr aldrig med på torsdagsträningarna då jag själv kör pass (tabata) på gymmet 17.15-17.45, sen förväntas jag sitta på hästryggen kl 18.40 för att hoppträna. Trots fint väder och tidig eftermiddag var det bra med folk på passet - jättekul!


Gårdagens 30 minuter tabata: 

Hotstones (8x 20) 

Rygg m. hantel / tapp på bräda (4+4x 20) 

Triceps / Höga knä med viktskiva ovanför huvudet (4+4x 20) 

Jägarvila m. axempress / Lådhopp (4+4x 20) 

Mage m. boll / Burpee (4+4x 20) 

Superhopp  (4x20)


Tyvärr lyckades jag redan första övningen lyckas med att trampa ganska ordentligt snett med vänster fot. Riktigt så att jag kände hur det smärtade till i foten. Men står man i en sal full med kunder och har hela passet framför sig, då kan man inte göra mycket annat än att bita ihop och fortsätta köra. Det gick faktiskt helt okej trots att jag fick försöka hoppa runt lite  försiktigt... Smärtan gav med sig efter ca 30 sekunder.  

Vad händer i övningen "höga knä med viktskiva..."?  Såklart trampar jag snett med samma fot igen! Tyvärr är det inte mycket annat att göra än att fortsätta, och det gjorde inte direkt ont heller så det fungerade. 


Väl på stallet inträffar såklart nästa incident. Nu har jag en väldigt pigg häst,  som ibland har så mycket överskottsenergi att hon inte vet vad hon ska göra med sig själv. Så fort jag hoppade upp lade hon av en serie bocksprång, inga små sådana utan tänk er en elektronisk tjur? Ungefär på det viset. Jag lyckades som tur är sitta kvar, en avfallning hade foten knappast pallat. Och som tur är lugnade hästen ner sig efter ett tag och började hoppa hinder istället för att hoppa runt.  


Det händer faktiskt att jag flyger av under sådana shower... Denna bilden togs under uppvärmning inför en tävling i höstas - bara minutrar innan start! Och folk undrar varför jag alltid har två hjälmar, tre par ridbyxor och två par stövlar med mig? Tur att vi vet att det bara är som hon laddar över - och tur att hon alltid skärper sig inne på själva tävlingsbanan! 



Foten känns faktiskt okej idag.  Den är svullen, det känns när jag vrider den i olika vinklar och jag får ställa in mig på att det kanske inte fungerar att hålla min tänkta löparplan idag. Men gör det inte ont idag när jag går, då ska det inte göra ont på söndag när jag springer heller - för jag ska till start! Med eller utan tejpad fot. Med eller utan en sko som är en halv storlek större. Med eller utan att knapra panodil.  


För övrigt fick jag igår en flaska au naturel juice - cardio av en urgullig kund på gymmet. Det är den med rödbeta, men smaken av rödbeta är inte så skarp - vilket är tacksamt för mig som verkligen hatar rödbetor!  Jag smakade igår, det är inte jättegott men det går att dricka. Tips för er som inte heller står ut med dessa förbannade, illamåendeframkallande, rödbetor! 









Kommentarer (0)




Kommentera:
Namn:
Din kommentar: