Inlägg


Fredag kväll.
Postat: 13/03/2015 11:39:50 pm
 

Tack och lov verkar foten ha klarat sig hyfsat bra trots gårdagens klanterier. Det vore just snyggt att bli tvungen missa loppet p.g.a. ren klantighet...  I fortsättningen får jag nog överväga om jag ska köra tabata precis dagarna innan jag ska springa lopp, och isåfall vilka övningar som är lämpliga att ha med ;)   


Morgonform på foten. Den minskade dock efter löpningen och nu gäller kompressionstrumpor (av mig kallat stödstrumpor) fram till söndag morgon! Vet att jag har lyckas  stuka/sträcka mig där förr - men då med större svullnad och påtaglig smärta. Den gången fick jag knappt på mig mina vanliga skor. Tacksam att slippa det nu. 


Även löpningen i morse gick bra, jag höll dock inte min ursprungliga plan helt. 60 minuter löpning + 60 minuter i Crosstrainern blev 70 minuter löpning (lugnt tempo, några korta fartökningar), 40 minuter i crosstrainern och 15 minuter på spincykeln. Jag hade lite känningar i foten första kilometern, som lyckligtvis släppte, och jag valde därför att inte lägga in för många fartökningar utan bara flyta på.

Trots att foten fortfarande är svullen finns det gott hopp om att den är i god funktion på söndag! Som sagt: Gör det inte ont idag bör det inte göra ont på söndag morgon heller. Jag kör för säkerhets skull en intensivkur med arnikagel, voltaren gel och mina fina stödstrumpor fram till söndag.  


Efter träningen spenderade jag lite tid med foamrollern, ett riktigt tortyrredskap om ni frågar mig. Nyttigt är det iallafall och jag kände hur en hel del spänningar i vad, höft och rygg släppte. Jag kör en omgång även imorgon så har jag förhoppningsvis en riktigt fräsch kropp på söndag!  



Nu är alltså tanken att jag ska hålla mig träningsfri imorgon och samla lite energi inför loppet. Det återstår att se hur det blir med självbehärskningen.. Jag tränar ju mer eller mindre varje dag och ofta två pass/dag (OBS alltid olika intensitet) så jag misstänker att jag kommer vara något stressad och att kroppen blir lite chockad över utebliven träning imorgon. Eventuellt ger jag mig själv lite dispens med en powerwalk, i övrigt är dagen vigd åt uteaktiviteter och hästsport. Kvällen spenderas med en av mina bästa vänner som kommer hem från Göteborg. Det är bra det, för hon är nämligen något av en expert på att lugna ner mig och få mig att tänka på andra tokigheter. 



Nu är det fredag kväll, jag har ganska precis nyss sagt hejdå till en kompis som höll mig sällskap denna fredag kväll. Tjejsnack, ceasarsallad (ärligt talat, det kan man leva på!), lite godis och några liter pepsi max, så var fredagen räddad. Skönt att skingra tankarna från loppet redan nu. Nu väntar bingen för mig, jag ska upp om lite drygt 6 timmar igen och behöver den sömnen. Av olika anledningar (främst plugg..) har jag inte ens lyckats snitta 5 timmar sömn/natt de senaste två veckorna och det är definitivt något jag måste sköta bättre och prioritera dagarna före ett lopp. Tur att jag kan sova i bilen på vägen till och från tävlingen imorgon  :) 







Kommentarer (0)




Kommentera:
Namn:
Din kommentar: