Inlägg


BRAGDEN I BORÅS!!!!
Postat: 31/03/2015 8:40:04 pm
 

Efter att ha provat längdhopp en sommardag på Heden nämnde BG i förbifarten att mitt resultat (drygt 5 meter) nog hade gett medalj i VSM. Svenskt mästerskap, i samma mening som mitt namn?? Det rimmade inte alls i mina öron, men som vanligt hade chefen rätt. Jag testade även tresteg på DM i Malmö och nådde runt 9 meter. Jag bestämde mig för att följa med essen till IVSM i Borås för att få en kul upplevelse, känna på stämningen, hoppas längdhopp och tresteg, och efter ett mycket lyckat GGP på 800 meter övertalades jag att även ställa upp på denna distans i Borås. Spikskor införskaffades och jag kände mig i bra form, detta skulle bli kul!! Jag hade vissa förhoppningar om att lyckas knipa en medalj om jag kunde få på ett bra hopp och på fredagen var tiden kommen för tresteg. I brutal konkurrens med alla de andra (ok, med DEN andre) hopparen i M35 lyckades jag via ett hopp strax under 10 meter knipa silvermedaljen!!!!!!!!! Mitt fortsatta tävlande är inte värt att nämna då jag på söndagen inte alls fick till det i varken längdhopp eller 800m trots goda förutsättningar och bra form, det var inte min dag helt enkelt. Ica-butiken i Borås gjorde vad de kunde för att försämra mina chanser, men det är absolut inget jag skyller söndagens misslyckande på.

Men faktum kvarstår, jag fick en SM-medalj, JAG(!!), Bragden i Borås?? Naturligtvis inte, rubriken syftar istället på en av mina klubbkamraters prestation. Det skulle mycket väl kunna vara BG's dubbla guld (lägg därtill ett silver) då han trots löpning i ensamt majestät var nära att nå sina högt uppsatta måltider (något han senare lyckades med på kretsmästerskapen, grattis gubben). Det skulle också kunna vara Wifvessons väldisponerade 395-meterslopp om inte Mr Lac Ticacid (nationalitet okänd, men jag tror ni alla har känt hans närvaro) hade slängt fram ett klassiskt fälleben 5 meter före mållinjen. Och trots medaljregn över Chris, Florentina, Wifvesson, BG och Berner, så får de alla stiga åt sidan för den bragdartade prestation som Jimmy Sandgren stod för på 3000m, ett lopp som Berner för övrigt tog hem guldet i. Via en långspurt som skulle få Gunde Svan att grina av avund lyckades han med ett taktiskt perfekt genomfört lopp knipa silvret och därmed en dubbel för Göta på pallen. Man måste nästan ha varit där för att förstå det, men ni får nöja er med att läsa om bragdloppet i form av Jimmy's egna ord (saxat från fb):

"Nu har man hunnit smälta det, en SM-medalj, visserligen bara tre startande men ändå :) På vägen upp tänkte jag vad ska jag göra där, det får bli ett bra fartpass inför Hamburg Maraton. När jag värmde upp kändes kroppen pigg, bra tecken. Körde några fartökningar och kommer tillbaka till hallen och får reda på att bara tre ska starta. Började tänka direkt, häftigt med en SM-medalj bara det inte blir brons. Starten går, Berner sticker som en raket och jag försöker hitta ett högt tempo men ett tempo som jag ska klara i 3000m. Tredje killen lägger sig i rygg och jag tänkte ett par tuffa varv så trillar han av. Men icke, han var som en igel. Hela Götagänget står och hejar och skriker längs banan och det peppar mig som bara den. BG ger order om fartökning, hur det nu ska gå till när jag redan ligger på max. Min enda tanke är bara han inte slår mig i spurten, jag får inte vika ner mig idag. 300 meter kvar, trött som fan, killen hänger som en ryggsäck på mig, BG lämnar nya ordrar, lika bra att lyda. Jag ger verkligen allt jag har och krigar som bara den och lyckas komma i mål som tvåa. Vilken känsla när man verkligen tar ut sig till max och det ger utdelning. Helt klart mitt bästa lopp sen jag börja tävla, inte bästa tid men bästa kämpainsats".

Bild lånad från Jimmys fb-sida, kolla pallen nere till höger :)


Den olicensierade livsstilsgurun Samota Kolk (vad blir det Lucas??) påstår att nyckeln till ett lyckligt liv är att tänka positivt, att använda sunt förnuft samt att ha fötterna på jorden. Det sistnämnda hjälpte BG Jimmy med då han kort efter loppet utbrast något i stil med "snyggt, tänk vad snabb du kan bli om du börjar springa". Han är ett pedagogiskt geni den där ordföranden, märktes även i dagens crosspass,,, "öka för fan, ni står ju i vägen för alla",,,,,

Jag vill avsluta dagens inlägg med en uppmaning /utmaning till er alla. Den vecka man har bloggen kan man vräka ur sig vad som helst. Man kan till och med vara lite småretligt kaxig, och hade jag inte varit så sjukt ödmjuk hade antagligen varit mycket tydligare med det faktum att jag har påsklov.Det jag vill förmedla är att ni alla har chansen/möjligheten/äran att vara veckans bloggare och trots detta är det i skrivande stund HELT TOMT i blogglistan. Några har redan bloggat men ingen är uppskriven på någon enda vecka framöver. Så in och skriv upp er, skriv om vad som helst. Oavsett vad ni skriver om garanterar jag en stor läsarskara som suktar efter att läsa om något annat än tider, rödbetor och gifflar som variation. Kom igen, boka en vecka, sist att boka är en åsna (moget uttryck). 

Efter dagens crosspass kan det behövas lite hjälp med stela muskler, och Sannam har bett mig att tacka dig, Erik Alnervik, för den fantastiska musiken du lagt på följande videoklipp:

https://www.youtube.com/watch?v=ZsxXE6Od5c4

Eftersom jag idag gjort en "Kenth" - styrketränat på dagen och löptränat på kvällen - kommer jag nu att njuta av en "Engqvist" - gifflar och en kall öl! På återhörande gott folk.







Kommentarer (2)

Underbart....
Postat av: BGN, 31/03/2015 10:36:09 pm

Ge han nobelpriset!
Postat av: Erik, 31/03/2015 10:01:35 pm


Kommentera:
Namn:
Din kommentar: