Inlägg


Psalm 702
Postat: 03/04/2015 4:28:10 pm
 

Så här i påsk och pingst kan tankarna sväva iväg och mina har fastnat vid ett par rader ur psalm 702 som lyder:

"jag vill göra mitt liv till en lovsång till dig, där var ton skall en hyllning till dig bära".

Nu är det inte med biblisk salighet jag vill hylla er som upphöjda gudar, men det finns ett antal personer i vår förening som förtjänar att hyllas lite extra. Det kom jag fram till under gårdagen, via följande tanketråd.

Torsdagsträning på ett blåsigt Heden gick (efter lite strul med tider) bra för min del, så det var med ett gott samvete jag begav mig mot ett av stans vattenhål - Pitchers - för att möta upp ett gott gäng Götaister och inmundiga ett antal alkoholstinna kaloribomber. Det verkar som att Göta har fått en egen inofficiell festkommitté - firma Lovén/Ringqvist - som för tredje gången på ett drygt år lyckats sammanföra ett trevlig gäng för diverse samtal om allt mellan himmel och jord. Det uppmärksammades att inga kvinnor blivit inbjudna/inkvoterade och alla eventuella synpunkter och åsikter om detta ombeds riktas till Götas jämställdhetsminister Jens (sorry Jens, vi röstade efter att du hade gått och ditt eventuella veto är därför ogiltigförklarat), men trots detta bjöds det på kvinnligt sällskap under kvällen. 

Det underbara gänget ovan avhandlade bland annat ämnen som varför det fanns frukt i ölen (som för övrigt serverades i hinkliknande bägare), kanal 5:s nya satsning "BG flyttar in" vars pilotavsnitt genomfördes i Berlin, samt den numera traditionella tävlingen "gissa Jormes tid". Resultatet av gissningarna syns nedan men för att inte sätta press på Jorme (alternativ knäcka honom) så har jag dolt gissningarna med vad som fanns tillgängligt i det Frennessonska skafferiet. Efter avklarade tävlingar kommer svaren att visas. 

Jag fick under kvällen höra att det finns en herre i Göta, som sällan figurerar på träningarna, som lägger ner ett oerhört stort engagemang i Kalvinknatet. Jag minns inte vad han hette men denne Kalvingeneral förtjänar ett omnämnande för sitt jobb i "det tysta" och ni som minns vad han hette kan skriva det i en kommentarstråd. Håller man sig kvar i samma tankebana dyker det upp massvis med namn som förtjänar att hyllas. Chefen har redan fått ett stort erkännande genom att, fullt förtjänt, av Skånes friidrottsförbund bli framröstad till årets ledare. Men även följande herrar/damer förtjänat att nämnas:

Pelle (och alla flaggvakter) - jag beundrar hur du lyckades få seedningsloppet att fungera på ett optimalt sätt trots nytt deltagarrekord.

Jens - jag lyfter på hatten åt ditt arbete med Citadelloppet och ditt engagemang som Landskronas löparguru nummer 1. (dessutom nu alltså framröstad som jämställdhetsminister i Göta).

Simon (och Andreas) - jag lovprisar ert slit med att skapa Sveriges näst största maraton i vackra Helsingborg.

Svenne - jag imponeras av ditt engagemang i Båstad, både vad gäller löparglädje, Båstad maraton, och den nya satsningen Bjäre challenge. 

Erik - jag värdesätter allt ditt jobb med alla förberedelser, mail, bokningar etc inför Berlinresan, och dessutom det arbete du gör som resulterar i att jag kan dyka upp på torpet en träning för att sedan ta med mig hem mina nya färdigförpackade Götakläder. 

Bällgren med undersåtar - jag berömmer er för den möda ni lägger ner på att få torpet i fint skick, både invändigt och utvändigt. 

Åsa, Lovén, Ringqvist, Pelle med flera - ni bidrar till att fylla Helsingborgs löparspår genom att hålla i Göteborgsvarvets träningskvällar (och jag vet att ni är super-duper-meganöjda med kvalitén på era träningskläder). 

Det finns garanterat ytterligare ett antal namn som förtjänat att hamna på print här, men jag känner inte alla och jag vet inte vilka jobb folk gör "bakom kulisserna", jag är bara en av alla de som skördar frukterna av ert ideella arbete. Det JAG kan göra för att betala tillbaka, och det vi alla kan göra, är att ställa upp och hjälpa till vid behov såsom tidtagning, flaggvaktande, Kalvinknatet och vårdag på torpet. Det sistnämnda äger i år rum på söndag den 26:e april, ca 11:30-14:30, och det finns jobb för alla; vare sig du målar, snickrar, räfsar löv, grillar korv eller bara sprider glädje så behövs du. Läs mer på det fb-event Bällgren lagt ut:
https://www.facebook.com/events/1622773174619342/

Tillbaka till Pitchers, när kvällen närmade sig midnatt sa bartenders till oss "så, nu stänger vi om någon minut", varpå Ringqvist lugnt och metodiskt replikerade "nä, det är lugnt, vi har ingen brådska" :)

Tack för en trevlig kväll, ser fram emot nästa samling, ha en trevlig långfredag!





Kommentarer (0)




Kommentera:
Namn:
Din kommentar: