Inlägg


Löpning igen!
Postat: 28/04/2015 10:05:46 pm
 

Jag var riktigt nära på att följa med på klubbträningen ikväll, men insåg att det kunde innebära en för stor påfrestning för foten. Istället cyklade jag upp till gymmet, snörade på mig mina mest stabila löparskor och sprang runt i ramlösa istället. Tanken var att prova på foten, och eventuellt lägga in lite fartökningar om allt kändes bra.


Passet bestod av 10 km i varierat tempo. Jag började i 5 min-tempo och, sprang sedan en bit i 4.30-tempo och 2 km i 4 min-tempo, mest för att känna på hur allt kändes. Nere i parken möttes jag av lite backar (hurra sa benen som fortfarande är möra efter gårdagens prövningar) innan jag sprang tillbaka igen. 45 minuter tog rundan, vilket innebär att jag höll ett betydligt högre snitt-tempo än jag tänkt, men det gick som sagt bra trots viss trötthet efter gårdagens kämperi på AMT:n och indoorwalkingen. Foten kändes helt okej, jag hade lite känningar sista kilometern, men det var snabbt helt borta.  Med andra ord ett positivt besked från kroppen!  Nu hoppas jag på att jag slipper "bakslag" imorgon, för nu vill jag att allt ska vara bra så att jag också kan toppa formen till Springtime!  Benen känns oförskämt fräscha och det är ju väldigt positivt, men jag behöver några fler bra löppass i kroppen om jag ska kunna fixa Springtime så bra som jag vill... 

Efter passet körde jag 70 lätta minuter i crosstrainern innan jag cyklade hem och det med en positiv känsla i kroppen! 


Imorgon är min plan att springa med på gymmets löppass igen, förutsatt att foten känns okej. Eftersom deltagarna springer på lite olika nivå är det lättare för mig att undvika att "rusa iväg". Innan dess tänkte jag ta en egen runda inkluderat springtime-backen och några fartökningar och efter detta åker jag direkt upp till Väla och klubbkvällen på Team sportia (om ni har missat det är ni härmed påminda!).  Först av allt ska dock spinning avklaras, vid en så okristlig tidpunkt som kl 06.30. Det är en lika stor utmaning varje vecka att ta sig ur sängen, jag är lika yrvaken varje onsdag morgon när jag kommer till gymmet  - men som tur är alltid lika fylld av energi kl 07.15 när passet är slut!  


Slutligen vill jag påminna om FLAGGVAKTER till springtime. Be snällt, fjäska, muta, hota, tjata hål i öronen, byt tjänster - gör vad som helst men försök fixa en flaggvakt till nästa lördag! 





Kommentarer (0)




Kommentera:
Namn:
Din kommentar: