Inlägg


Ännu mer löpning och ännu mer bra besked!
Postat: 29/04/2015 10:36:28 pm
 

I eftermiddag sprang jag igen! Totalt 13,5 km blev passet, smärtfritt men dock med yttersta försiktighet så fort det sluttade neråt..


Jag värmde upp lite gående och inledde sedan med 6 km längs Springtime-banan, i pålsjöbacken fick jag en glad överraskning - den kändes inte så farlig trots att jag fortfarande är lite trött efter måndagen... Misstänker att backpassen i crosstrainern har bidragit med något. Jag fortsatte och höll ett snitt-tempo strax över 4 min/km, vilket kändes hyfsat lätt. Efter det körde jag några intervaller längs landborgen (60/20) och därefter 2x300 m innan jag hoppade på gymmets löpträning. Här var ju tanken att jag skulle springa lugnt, vilket jag lyckades ganska bra med. Vi värmde upp med jogg från fria bad upp till 5 km - markeringen, därefter sprang vi slutet av Springtime-banan. De sista 500 metrarna hoppade jag dock till förmån för tillbakajogg till fria bad inklusive en intervall, 1x500 m. 


Allt kändes bra, utöver att jag möjligen hade en liiiiten känning när det fick nedför (kan också bero på att jag kände efter extremt noga). För övrigt var kroppen var fräsch trots 45 minuter spinning i morse och 60 minuter i crosstrainern tidigare idag (bytte min tänkta promenad mot ett lättare pass crosstrainern...)  

Summan av kardemumman;  ett bra pass med positiv respons från kroppen och en hel fot. Jag känner dock att jag har tappat lite fart, men förhoppningsvis inte mer än att jag hinner hämta upp den igen. Och förhoppningsvis jämnar det ut sig med att kroppen känns helt otroligt mycket fräschare efter min lilla tvångsvila.  


Nu tvingar jag mig själv att hålla två dagar löparvila, för att undvika en överansträngning och risken att få tillbaka smärta eller känningar i foten. Dumt att chansa när kroppen äntligen känns bra igen!  Imorgon blir det enbart crosstrainer, möjligen glider jag in på ett pass på något av gymmen, och på fredag... Ja det får bero på Valborg ;-)  Håller det passet lite öppet, men oavsett vad har jag inte tänkt mig mer än ett väldigt lätt pass. 


På lördag tänkte jag delta i "löparfesten" uppe i pålsjö, antingen för ett backpass eller för uppdelade 1000 m-intervaller. Jag har inte riktigt bestämt mig där... Backpass är fortfarande lite av en svaghet för mig, samtidigt behöver jag fartpass. Eventuellt blir det 1000 m-intervaller och några backintervaller själv. Vi får se! 



Jag  tänkte precis posta inlägget, men såg ett inlägg om ett fortfarande akut behov av FLAGGVAKTER till Springtime. Om vi är 150 löpare från IS göta, innebär det en flaggvakt/5 löpare. Det borde inte vara omöjligt. För er som fortfarande har problem att hitta en flaggvakt kommer en liten "tipslista" nedan ;-) Och ja, den kan tas med en nypa salt.... 

1. Välj ditt "offer", vem i din omgivning har du bäst möjlighet att lyckas övertala? 

Det kräver lite list, bestäm dig för vem som möjligen kan vara svag för dig och dina önskemål. I mitt fall var pappa ett lämpligt offer. Klart han vill hjälpa sin lilla prinsessa, han har ju trots allt bara en dotter och det var inte längesedan han såg mig bryta ihop över en öm fot och osäker prognos för när jag skulle kunna ägna mig åt löpning igen...  


2. Använd din mest silkeslena röst och be riktigt, riktigt snällt om hjälp till ett akut krisläge. 

OBS, akta dig för de personer som genomskådar denna röst! Mamma, som vore helt omöjlig att försöka få till att engagera som flaggvakt, hörde direkt när jag ringde att något var på gång... Misstänker starkt att hon har kört på samma trix genom åren! 



3. Ha en lämplig muta förberedd. Fundera över ditt offers svagheter och sikta in dig på dem, vad kan du lättast muta ditt offer med? 

I mitt fall vet jag att pappa är en lika stor godisgris som jag, men med lite sämre självbehärskning. Ett kilo lösgodis skulle levereras i den kommande veckan... Efter en flytt från pålsjö till Johan banér har insatsen höjts med några hekton. Eventuellt åker jag på att hjälpa till med båten i helgen.


4. Om inte muta funkar, använd någon form av utpressning/samvetskval

"Du vill väl inte att jag ska behöva stå där själv? Nu när jag äntligen kan springa igen och äntligen är lycklig...?"   


5. Om någon försöker stoppa dig. Sätt hårt mot hårt! 

Mamma var inte jättelycklig över att pappa lovades bort en stor del av lördagen. Lösning? "Ja men mamma, om du får honom att tycka att det är en dålig idé och han inte kan ställa upp - då kanske jag ställer mig där istället. Och då måste jag springa lopp just den helgen när pappa är i Norge och du ville att jag skulle passa hunden så att du kunde åka iväg... Då får du bli hemma med hunden istället"


Som sagt, "tipslistan" kan tas med en nypa salt - men snälla försök hitta flaggvakter!  





Kommentarer (0)




Kommentera:
Namn:
Din kommentar: