Inlägg


Valborgsträning
Postat: 30/04/2015 6:51:55 pm
 

Det rycker lite i löparnerven denna eftermiddag, i synnerhet nu när vädret har blivit fint! Att foten känns bra och jag känner att jag måste få lite fartpass i mig innan springtime minskar inte suget.... Jag håller mig dock till min plan, och har hela tiden i åtanke att jag inte ska belasta foten för mycket nu när den precis har blivit helt bra. Om jag råkar gå ut för hårt nu kan det bli så att jag måste vila flera dagar till, och då tappar jag ännu mer. Löparskorna står därför fortfarande prydligt staplade i min lilla hall och jag laddar desto mer för helgens pass! 



Det är valborg idag, vilket brukar innebära traditionsenligt firande med heldagsparty i Lund. Jag har som egen tradition att inleda morgonen kl 05.10 (då  alla alarm ringer och tjuter som f*n) och brukar lämna hemmet runt kl 05.20 för 120 minuter distans samt ett stopp på stallet för att mocka. Det är plågsamt som f*n, jag är ju kvällsmänniska och sitter mer ofta än sällan uppe till 01-02 på natten och pluggar. Det är inte ovanligt kvällarna innan inlämning att jag sitter uppe till 06 eller 07 på morgonen heller... Det är med andra en ren kamp att kravla sig ur sängen till "valborgsdistansen" och merparten av kroppen sover de första kilometrarna. I gengäld känner jag mig grym när vi anländer till stadsparken i Lund runt 8.45. I år blir det dock inte så, utan vi bestämde oss för att endast vira valborg under kvällen, vilket känns otroligt skönt  - både sovmorgonen och det betydligt lindrigare firandet.  


Istället ägnade jag morgonen åt träning med hästen, ett spinningpass nere på friskis och benövningar på gymmet. Lika bra att försöka få in en rutin och bli lika duktig på att sköta styrkedelen när jag är hel och skadefri, som jag gjorde under tiden jag hade riktigt ont i foten.  

Tanken med att gå på spinning var sätta mig i ett hörn av salen, bara rulla på och "trampa igenom kroppen" utan att köra särskilt hårt, och det kändes skönt. Nu är jag absolut inte glad för att gå på pass, jag vill helst bara köra pass, men idag var det skönt att bara sitta och trampa i en hörna. Tanken med styrkan var att köra igenom benen med lägre vikter och många repetitioner och även det gick bra - trots att jag verkligen avskyr att knalla runt bland vikter och maskiner på gymmet... Jag har även kört 50 minuter i crosstrainern under eftermiddagen, samt intervaller på spincykeln. Även idag kändes kroppen fräsch, vilket faktiskt förvånar mig med tanke på hur jag har kört de senaste dagarna. Imorgon räknar jag dock med att vila, eller möjligen följa med en kompis på ett lightpass i crosstrainern, för att behålla lite energi i kroppen och vara fräsch inför helgens träning.


Även idag en grym träningsdag med andra ord och jag tänker med gott samvete dricka både vin, margaritas och strawberry daiquiri ikväll och med lika gott samvete gå lös på godiset som är inköpt. För er som inte vet det är jag en riktig sucker för lösgodis, hade jag kunnat så hade jag livnärt mig på ferarribilar och sura colanappar, men är trots det ganska strikt och brukar behärska mig. Man måste dock få unna sig, och det är precis det jag ska göra idag. Förhoppningsvis ger både lösgodiset och de söta drinkarna energi så det räcker och blir över även till lördagens löparfest, då jag högst troligen springer uppdelade 1000 m-intervaller och därefter avslutande "springtime-backe". 


Ha en trevlig valborg! 






Kommentarer (0)




Kommentera:
Namn:
Din kommentar: