Inlägg


Tre dagar kvar...
Postat: 10/06/2015 1:06:16 pm
 

När jag kom till gårdagens pass kläcker Martin ”X:et” ur sig – ”bra blogg Sannam! Men kan du inte skriva ngt roligt också???” Sorry Martin, det här med att vara rolig överlåter jag åt andra klubbmedlemmar. Det klarar de så mkt bättre ;-)

 

Jag tänkte istället fortsätta dagens inlägg där jag slutade igår.. När jag väl beslutat mig för att testa att bli coachad av BG så gick det nämligen inte riktigt som vi tänkt oss – en fotskada som jag gått och tampats med hela sommaren och hösten ville inte riktigt ge med sig och sjukdomarna avlöste varandra den ena efter den andra. Om det inte var bihåleinflammation så var det feber eller magsjuka, och i januari opererade jag ut en visdomstand som sedan blev inflammerad och bidrog till att jag inte kunde springa på ytterligare två veckor. Istället för löpning blev det mkt alternativ träning i form av promenader, crosstrainer och vattenlöpning och jag började tvivla på om jag någonsin skulle kunna köra efter det upplägg och schema som BG anpassat efter mig, men sedan hände ngt. Februari månad visade sig bli riktigt bra löparmässigt och äntligen kunde jag genomföra i stort sett samtliga tilltänkta pass. Efter det har det flutit på – jag har fått bra kontinuitet gällande träningen de senaste månaderna, vilket även visat sig både på träningarna och på tävlingar. När BG inledningsvis började coacha mig satte han upp mål för 2015; 41:40 på 10km, 1:35 på Halvmarathon samt 3:20 på Marathon skulle jag klara. När jag såg tiderna han satt upp så utbrast jag att han inte var riktigt klok, men han kontrade med att det var viktigt att jag själv trodde på mina mål - att jag ÄGDE dem. Jag ljög och låtsades hålla med om att det var rimliga mål, men i hemlighet så trodde jag helt ärligt inte att jag skulle klara av dem. Åtminstone inte på så kort tid som jag gjort (mara-distansen är dock ej beprövad ännu), men herr ordförande vet onekligen vad han sysslar med. Det första testet var Seedningsloppet i mars, nu skulle jag äntligen få se vad de senaste veckornas träning resulterat i. Jag kom i på 41:56 och kände en stor glädje – att få ett kvitto på att jag utvecklats så mkt gav mig det självförtroende jag behövde för att börja våga tro på uppsatta mål. Efter det följde Berlin halvmarathon på 1:32:41 (detta lopp skulle jag eg. kunna skriva ett helt blogginlägg om – en tävling där allt bara stämde, riktigt skön känsla!), DM i Ystad på 41:20 (PB), Springtime på 41:40 samt Änglamilen på 41:57 (detta lopp behöver jag däremot inte skriva någonting om – jag hade det riktigt tufft med vädret, banan och de negativa tankarna, en dålig dag helt enkelt!). Nu är det fokus på Malmömilen, men efter det är det dags för ett möte med coachen för att utvärdera det som varit och komma fram till nya mål och vilka tävlingar jag ska köra. Just nu överväger och funderar jag på om jag ska satsa på ett marahon i år eller om jag ska fortsätta med mer fart för att utveckla steget och snabbheten ytterligare..        

 

Idag har jag vilodag, men igår körde jag med Göta och ambitionen var att jag skulle klara 3x1500m i Harlyckan på 6:30 min vilket var ett ”väldigt tufft” mål enligt BG. Jag hade bara testsprungit rundan en gång tidigare på ett Crosspass så jag visste vad som väntade – backar, backar och återigen backar… Hur det gick? Första intervallen kändes jättebra, jag var pigg efter flera dagars vila och lugn träning och drog på. Jag kom in på 6:15 och tänkte direkt att ”oj, detta kommer nog att straffa sig..”. Det gjorde det också, men jag klarade ändå uppsatt mål så jag är nöjd med passet; andra intervallen landade på 6:22 och den tredje på 6:26. Det har de senaste tisdagarna gått riktigt bra, långa intervaller i terräng (oftast) passar mig betydligt bättre än de korta och snabba banpassen. Torsdagarna är fortfarande lite mer skrämmande…

 

Summa summarum: kroppen känns bra inför lördagens utmaning, men vi får väl se vad som händer. Tanken är att jag för det första ska slå nytt PB (d.v.s. under 41:20) och att jag för det andra ska klara sub41. Någon som har samma ambitioner? Det är för övrigt kul att se att det är så pass många från klubben som ska ner och springa, heja Göta!





Kommentarer (0)




Kommentera:
Namn:
Din kommentar: