Inlägg


Crosspassen
Postat: 31/01/2013 9:33:05 am
 
Hej!


Skriva blogg var inte jag så bra på. 
Men nu tänkte jag skriva några rader om Crosspassen som är på tisdagar.
En träning som väldigt många uppskattar.

För er som inte varit med på crosspassen så går det ut på i snabba drag, att vi ses kl 17:30 vid Götatorpet. Därefter vämer vi upp genom att springa till parkeringen vid Pålsjö. Sen är det bla vanliga armhävningar, breda armhävningar, smala armhävningar, plankan, sumobrottning, hopp i trappa x 5, utfall, 500 m allt vad du kan längs vattnet, plus mycket mer, för att till slut  runda av lite nätt med tre uppspring i Kärnantrappan.

Varför är det då så uppskattat av så många, att i skånskt, mörkt vinterväder springa och göra konstiga övningar tills någon knappt kan prata längre? 

För mig handlar om många saker. Fyra spontana reflektioner.

1. Gemenskapen.
Det är väldigt kul att 30 personer från vitt skilda bakgrunder träffas för att i 90 minuter hjälpa varandra att hitta krafter som en inte visste fanns.

2. Våga möta den skånska vintern.
Har inte alltid tyckt det har varit kul med skånsk vinter. Men för mig blir det mycket lättare att uppskatta den genom våga möta den med full kraft. Något jag tycker vi verkligen gör på crosspassen. 

3. Helsingborg
Bodde i Malmö under hösten. Trevlig stad på många sätt, men mycket för platt. Helsingborg med omnejd är nog en av landets bästa platser att springa på. Som gjord för löpning.
Pålsjö, Längs med vattnet, Jordbrodalen, Olympia, Kullaberg, osv osv. 

4. BG
I tisdags var jag BG på passet, då BG var bortrest.  Det var väldigt kul och enkelt för att alla hjälper till. Men det är roligare när BG leder, för då kan jag verkligen pressa mig själv och behöver inte prata så jäkla mycket. Eller rättare sagt jag kan inte prata så mycket. Och det är skönt. Mycket skönt.
För det bästa med crosspassen är att det har blivit en form av mediation som verkligen rensar upp i hjärnan och får en att må riktigt bra.

Så tack alla för den gemensamma meditationen vi tillsammans skapar på tisdagar och tack BG för att du orkar vara en så härligt positiv inspirationskälla.

Vänliga hälsningar

/Robert











Kommentarer (1)

Det verkar vara ett pass, helt i min smak. Ska försöka masa mig in till Helsingborg någon gång. Håller helt med om att det är roligare att bedriva löpträning (för att inte tala om cykelträning) här uppe, jämfört med Malmö/Lund.
Postat av: Miro Cepciansky, 31/01/2013 10:21:43 am


Kommentera:
Namn:
Din kommentar: